|3 tips om zoveel mogelijk stroom te besparen

3 tips om zoveel mogelijk stroom te besparen

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp binnen veel huishoudens. Men probeert de isolatie in huis te verbeteren, duurzamere apparatuur aan te schaffen, enzovoorts. Op welke manier werkt u momenteel aan een duurzamere woning? In dit artikel geven we u drie handige tips om u te helpen bij het besparen op de energiekosten. Om tot deze tips te komen spraken wij met een ervaren elektricien. Deze professionele elektricien uit Zoetermeer helpt consumenten dagelijks bij tal van elektrawerkzaamheden binnen en buiten hun woning.

Tip 1: kies voor verlichting op basis van zonne-energie

Een van de mogelijkheden die u heeft om te besparen op uw energiekosten, is het gebruik van verlichting op basis van zonne-energie. Dit geldt in het bijzonder voor de verlichting op uw balkon of terras. Wanneer u zomers tot laat buiten wilt kunnen zitten, mag een mooie lamp niet ontbreken. Normaal zal u een aansluitpunt voor deze lamp moeten laten installeren door een elektricien. Door voor verlichting op basis van zonne-energie te kiezen is dit niet langer noodzakelijk.

Tip 2: vergelijk energieleveranciers met elkaar

Ook kunt u online verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Hoewel dit niet direct bijdraagt aan de duurzaamheid van uw woning, kunt u op deze manier wel besparen op uw energiekosten. Er zijn handige vergelijkingstools die de verschillen in de tarieven van verschillende energieleveranciers heel inzichtelijk maken. Vaak kunt u vanuit deze tool direct een nieuw energiecontract afsluiten.

Tip 3: kies voor een slimme thermostaat

Door een slimme thermostaat in uw woning te laten installeren is het mogelijk om uw energieverbruik heel nauwkeurig te monitoren. Vaak kan een dergelijke thermostaat gekoppeld worden aan een handige app op uw mobiele telefoon of tablet. Wanneer u inzicht heeft in uw dagelijkse verbruik, zal het makkelijker worden om doelgerichte energiebesparende maatregelen te nemen. Wanneer begint u met besparen?

2017-10-18T16:56:32+00:00 8 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment