|Energie besparen in de winter: hoe doet u dat?

Energie besparen in de winter: hoe doet u dat?

De herfst- en wintermaanden staan weer voor de deur! Dit betekent dat men de verwarming inschakelt, de warme truien uit de kast haalt en eerder naar binnen gaat. Hoe bereidt u zich voor op deze koude maanden? Het inschakelen van de verwarming is een van de mogelijkheden die u heeft, maar dit is niet altijd de beste optie. Door de verwarming aan te zetten verbruikt u veel energie, terwijl juist duurzaamheid steeds belangrijker geworden is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ook tijdens de wintermaanden te besparen op uw energieverbruik! In dit artikel geven we u enkele handige tips van een elektricien. Deze elektricien uit Mechelen heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van energiebesparende wijzigingen binnen woningen. Denk aan het installeren van een zuinigere cv-ketel.

Een slimme thermostaat gebruiken in huis

Maakt u al gebruik van een slimme thermostaat binnen uw woning? Een slimme thermostaat geeft u meer inzicht in uw energieverbruik, waardoor het makkelijker wordt om energie te besparen. Veel energieleveranciers bieden een eigen slimme thermostaat aan, die u door de installateurs van uw energieleverancier kunt laten plaatsen. Vaak kan een slimme thermostaat gekoppeld worden aan een app op uw smartphone of tablet. Zo kunt u de thermostaat op afstand besturen.

Zuinigere cv-ketel laten plaatsen

Naast de mogelijkheid om energie te besparen met een slimme thermostaat, kunt u ook uw cv-ketel laten vervangen. Een installateur kan u hierbij helpen! Door voor een nieuwe cv-ketel te kiezen neemt het rendement van uw ketel doe, waarmee het verbruik daalt. Dit is vaak echter niet voldoende om direct veel geld te besparen. Zoek ook naar mogelijkheden om de isolatiewaarde van uw woning te verhogen, zodat een kleiner deel van de warmte in huis uw woning uitstroomt. Denk aan het vervangen van enkelglas voor dubbelglas, het aanbrengen van een dikkere laag isolatiemateriaal, enzovoorts.

2017-10-18T16:58:12+00:00 11 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment