|Handige producten om te besparen op je energiekosten

Handige producten om te besparen op je energiekosten

Binnen steeds meer huishoudens speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Niet voor niets, want het klimaat en milieu veranderen sterk! Daarbij kan een milieuvriendelijkere manier van leven voor een leuke besparing op de maandlasten zorgen. Er zijn verschillende manieren om aan het eind van iedere maand geld over te houden met energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie in huis, door van enkelglas naar dubbelglas over te stappen. Ook het laten plaatsen van een extra laag isolatiemateriaal kan bevorderlijk zijn voor het terugdringen van je energieverbruik.

Laat een slimme thermostaat plaatsen

Het vervangen van je ruiten of het aanbrengen van een extra laag isolatiemateriaal zijn behoorlijk ingrijpende maatregelen. Een goed alternatief is het laten plaatsen van een slimme thermostaat in huis. Dit type thermostaat kan verbonden worden met het internet, waarna de gegevens in te zien zijn via een app op je mobiele telefoon of tablet. Ook is het met een slimme thermostaat mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen. Wanneer je de thermostaat niet naar beneden hebt gezet toen je van huis ging, kun je dit op een later moment alsnog doen via de app. Zo voorkom je dat de thermostaat een lange tijd aan blijft staan, zonder dat je zelf thuis bent.

Een nieuwe cv-pomp in huis laten plaatsen

Ook het plaatsen van een nieuwe cv-pomp kan helpen bij het verlagen van je energiekosten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de cv-pompen van Waterpompshop.nl. Met een nieuwe cv-pomp kun je het rendement van de cv-ketel sterk verbeteren. Op deze manier neemt je energieverbruik af en houd je geld over aan het eind van ieder jaar. Dit maakt een nieuwe cv-pomp een slimme investering, omdat je door het jaar heen steeds iets van deze investering terugverdient.

2018-04-23T08:55:42+02:00 23 april 2018|Geen categorie|

Leave A Comment