|Nieuwe combiketels kunnen energie besparen

Nieuwe combiketels kunnen energie besparen

Door de jaren heen hebben cv-ketels zich flink ontwikkeld. In het verleden maakte men vaak gebruik van de combinatie van een losse cv-ketel met een losse boiler. Nog steeds zijn er woningen die verwarmd worden middels deze combinatie. Veel verstandiger is het echter om voor een zogenaamde combiketel te kiezen, waarbij beide apparaten in een nieuw apparaat worden gecombineerd. Er zitten verschillende voordelen aan combiketels. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat u voortaan nog maar een apparaat hoeft te laten onderhouden, dat er nog maar een apparaat energie verbruikt, enzovoorts. Heeft u al eens nagedacht over het plaatsen van een combiketel in huis?

Verschillende soorten combiketels

Combiketels worden in tal van verschillende soorten aangeboden. Het voornaamste verschil tussen deze combiketels zit in het rendement die zij u bieden. Nieuwe combi ketels hebben doorgaans het hoogste rendement, waarmee uw energieverbruik op jaarbasis af zal nemen. Er is immers minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmte in uw woning te genereren! Om er zeker van te zijn dat u een goede keuze maakt, kan het verstandig zijn om u vooraf te laten adviseren door een loodgieter. Loodgieters hebben een goed beeld van de mogelijkheden die tegenwoordig op de markt worden aangeboden.

Nieuwe combiketel laten plaatsen

Wanneer u een geschikte combiketel gevonden hebt, kunt u deze door een installateur laten plaatsen. Vaak worden uw oude boiler en cv-ketel meegenomen, zodat u deze niet zelf af hoeft te voeren. Met een nieuwe combiketel zult u vaak direct een verlaging in uw energiekosten opmerken aan het eind van het jaar! Zeker in de koude herfst- en wintermaanden zal het energieverbruik binnen uw woning afnemen.

Het laten plaatsen van een nieuwe combiketel is echter niet de enige manier om energie te besparen. Denk ook aan mogelijkheden om uw isolatie te verbeteren, over te stappen op een goedkopere energieleverancier, enzovoorts.

2017-10-18T17:01:26+00:00 12 oktober 2017|Geen categorie|

Leave A Comment