|Wat kun je allemaal van te voren regelen bij een verhuizing?

Wat kun je allemaal van te voren regelen bij een verhuizing?

Verhuizen is een leuke periode, toch ervaren veel mensen stress bij het verhuizen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt regelen waardoor de verhuizing een stuk leuker wordt. Zo zijn er een aantal instanties die je op de hoogte moet brengen van de verhuizing en verhuizen is het perfecte moment om over te stappen van leveranciers en andere aanbieders.

Welke belangrijke dingen kun je regelen?

Een vervelende omstandigheid die toch nog vaak voorkomt is dat mensen met dubbele lasten komen te zitten. Dit kan komen doordat ze de huur van het oude huis vergeten op te zeggen, of doordat het oude huis niet kan worden verkocht. Het valt daarom aan te raden om eerst de huur op te zeggen, of het huis te verkopen voordat een nieuw huis wordt gekocht.

Iets anders wat erg belangrijk is, is alle belanghebbende organisaties op de hoogte brengen van de adreswijziging. Dit zijn partijen zoals verzekeraars, de dokter, de tandarts, de voetbalclub etc. Ook dient de gemeente op de hoogte te worden gebracht van de verhuizing, wanneer dit te laat wordt gedaan riskeer je een boete. De gemeente op de hoogte brengen van de verhuizing kan tot 5 dagen na de verhuizing gedaan worden.

Voor een volledig overzicht kun je een checklist verhuizen raadplegen. Op deze manier vergeet je niks, zorg dat je deze checklist secuur afwerkt.

Verhuizen is het perfecte moment om over te stappen

Wanneer je gaat verhuizen geldt dit ook voor het energiecontract, je verzekeringen en de televisie aanbieder. Je kunt ervoor kiezen om deze partijen mee te verhuizen, maar ook kun je kijken of er ondertussen wellicht goedkopere aanbieders zijn. Dit doe je door deze partijen te vergelijken, op deze manier kun je de goedkoopste aanbieders vinden.

2018-05-24T18:48:03+02:00 24 mei 2018|Geen categorie|

Leave A Comment